Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Viskadalen IBK Seniorlag Herrar

Följ

Seniorlag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Viskadalen IBK
Innebandy
Seniorlag Herrar

Match

Viskadalen IBK

5 - 9
"Borgen"
30 oktober 2010
17:00

Sandö IBK

Referat

Referat: Viskadalen IBK - Sandö IBK

Efter att lidit nederlag förra veckan i veddige så var gubbarna redo för att ta revansch. Tyvärr skulle två små saker stå i vår väg. Den första var förlusten av Tobias Svensson som dragit på sig en muskelskada i armen (som förhoppningsvis är läkt inför nästa match), och den andra var att vi skulle möta serieledarna Sandö...

Trots dessa "problem" var laget vid gott mod på uppvärmningen och det fanns inga tecken på respekt för motståndet.
Daniel Dahlén Vilhelmsson fick ta över "Swanssons" roll som center och gjorde det jäkligt bra. Även Johannes Eriksson gick in som center denna match och det funkade riktigt bra det också.

Vi började pressa på i början av perioden, men man såg att sandö är ett spelskickligt lag och med snabba passningar så gjorde de första målet efter drygt 6 minuter.
Spelet böljade fram och tillbaka och vi hade en-två riktigt bra chanser att få in en kvittering. Deras målvakt gjorde dock en otrolig reaktionsräddning (eller var det tur?) på Tims avslut efter fin framspelning av David.
Efter 11 minuter fick vi plocka andra bollen ur vår kasse efter ett snyggt kort-passningsspel av sandö.
Vår Tobias "Glas" Carlsson gjorde några riktigt kluriga framspelningar från sin backplats och vi borde nog lyckats få in något mål på dem, men det ville sig inte.
Det hjälpte inte att vår Simon gjorde många och bra räddningar i första perioden för efter ett kombinationsspel så stod det 0-3 på resultattavlan efter 18.22.
Det var också slutresultat efter första perioden.

Inför andre perioden bestämde vi oss för att gå ner på två femmor och höja tempot. Det skulle visa sig fungera rätt okej då vi lyckades bryta flera uppspel när deras backar blev stressade.
Vid 3.32 drabbades sandö av en utvisning och vi fick en bra chans att kvittera. Vårt följande powerplay fungerade inget vidare och när sandö fick tag på bollen så sprang de omkring med den, medan vi på något amatörmässigt sätt jagade en och en istället för att utnyttja vårt numeriska överläge och gå på två mot en.
Till slut lyckades vi ta tillbaka bollen, men fick inte till något vidare bra rull och såg inga bra lägen för att avsluta på. När det bara var ca 30 sekunder kvar av överläget gjorde Hägg en riktig snygg luftpass som Tim magnifikt slog in på en slags halvvolley och 1-3 var ett faktum.
Det skulle ta närmare 10 minuter innan nästa mål kom och då var det tyvärr sandö som gjorde det.
Bara 8 sekunder senare hade vi reducerat till 2-4 efter att Niklas Börjesson på ett vettigt sätt, lätt placerat in bollen jämte målvakten i gröten framför mål (ett bevis på att man inte måste ta i som en galning för att göra mål)!
Matchen trummade på men efter två stora försvarsmissar (av våra anfallare) så kunde sandö gå till periodvila med ledning, 2-6.

Stämningen var inte vidare munter i omklädningsrummet, vi hade gjort en bra andra period och knaprat in till två 2-4 och sen med två missar de sista fyra minuterna så hade sandö fått en fyra måls ledning.
Det fanns inget att göra än att gå ut och ge järnet, offensiv med full kraft.
Dock brukar det slå bakut när man försöker för mycket och det hände även för oss, 1.59 in i tredje så stod det 2-7.
Som tur är slänger vi inte in handduken särskilt ofta och vi tänkte inte göra det nu heller! Tuffare spel följde, då sandö slappnade av och vi gick aggressivt in i alla närkamper. 8.03 gav det utdelning då det efter en viss "block" av deras backklippa fick Daniel att hamna i ett läge att spela fram Serholt som såg till att sätta 3-7.
Serholt tryckte även cirka två minuter senare in 4-7, framspelad av Åkesson.
Jojje ville inte vara sämre och efter att vi gjort vårt snyggaste passningsspel på hela matchen kunde nämnda Jojje peta in 5-7 till publikens jubel, tid 10.29.
Vi kände oss heta och på gång men åter igen skulle de tråkiga sandö spelarna kyla av oss genom att göra två snabba mål.
Vi försökte att åter ligga på och trycka men kraften försvann snabbt och det blev inga fler mål. Niklas hade dock ett läge han knappast kommer glömma på länge, eller någon låter honom glömma på länge (Markus skulle vara nöjd om han såg det).
Det återstod endast två minuter då vi fick matchens och vårt andra powerplay. Matchen var ju mer eller mindre redan förlorad och trots bättre rull i detta överläget så lyckades vi inte göra något mer mål och säsongens andra raka förlust var ett faktum.

Serien är väldigt kompakt då alla lagen nästan tagit varsin vinst och endast sandö har full pott. Detta ger oss en bra möjlighet/nödvändighet att hänga på genom att vinna hemma den 7/11 mot Bua. Förhoppningsvis är Swansson frisk till dess och vår förmåga att ta avslut större. Publikens stöd ger ju oss alltid en push framåt och vi hoppas många kommer och hejar på oss den 7/11!!

Vi har inget att förlora, bara allt att vinna!
Vi syns nästa söndag, då tar vi 3 friska poäng!
/Daniel Ståhl
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Johannes Hidebring 1 2 0 0 2
Niklas Börjesson 1 1 0 0 1
Christian Åkesson 1 0 1 0 1
Daniel Wilhelmsson 1 0 1 0 1
Johan Hägg 1 0 1 0 1
David Johansson 1 0 0 0 0
Johan Samuelsson 1 0 0 0 0
Magnus Knutsson 1 0 0 0 0
Mikael Claesson 1 0 0 0 0
Oskar Andersson 1 0 0 0 0
Tobias Laurén 1 0 0 0 0
Viktor "Hallen" Andersson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Kim Wester 1 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

lör 22 jan 2011, 16:00 Sandö IBK - Viskadalen IBK 8 - 2